Wie ben ik?

anouk quartel

Over Anouk

Hallo mijn naam is Anouk Quartel – van Loon. Ik ben yogadocente en adem coach. Al jaren wist ik dat ik graag mensen wilde helpen… Maar hoe? Dat kan op zoveel verschillende manieren. Aangezien sporten mijn passie is vond ik hier dan ook uiteindelijk het begin van mijn antwoord.

Zo stijf als een plank ben ik begonnen met yoga. Door de yoga-oefeningen werd ik steeds een beetje soepeler. Het mooie van yoga is dat je steeds beter naar je lichaam leert luisteren. Stapje voor stapje kom je steeds iets verder. Een van mijn leraren zei “het heeft even tijd nodig om alles weer heel soepel te maken, dat gebeurt niet binnen 1 week, ook niet in 1 maand en misschien zelfs niet in een jaar.” En dat is zo… Maar ik kon wel na 3 weken ineens met mijn vingertoppen de grond aan tikken. Een aangename verrassing was dat mijn hoofd (dat normaal over uren draait) rustiger werd. Ik leerde op een heel laagdrempelige manier mediteren.

Omdat ik altijd heb geroepen “ik wil graag mensen helpen” en ik de uitdaging van steeds een stapje verder zo ontzettend leuk vind. Heb ik besloten om aan de lerarenopleiding deel te nemen. Daar heb ik erg veel geleerd over de yoga vormen, hoe ze uitgevoerd moeten worden. Hoe je iemand kan corrigeren, maar vooral wat doorzettingsvermogen is. Een maand lang van huis zonder de mensen waar je veel van houdt is best een uitdaging. De dagen lang en de privacy schaars. Maar het was het allemaal waard!

Via de yoga opleiding kwam ik ook echt in aanraking met ademhalen. Ademen lijkt zo gemakkelijk en iedereen doet het… maar met de juiste ademhaling kan je heel veel bereiken. In het begin van mijn yoga carrière hield ik tijdens de oefeningen mijn adem in. Tot er achter kwam dat ik meer kon bereiken als ik bleef doorademen. Soepeler, meer balans en rust in het hoofd. Niet alleen tijdens de yoga maar ook in mijn dagelijks leven. Dit vond ik zo interessant dat ik hier meer over wilde weten. Daarom heb ik mij laten opleiden tot adem coach.

Voor mij komt alles samen in yoga en ademen , mind, body en soul. Creativiteit, sport en rust. Als yoga docente en adem coach wil ik andere mensen begeleiden deze belevenis mee te maken en dit avontuur aan te gaan, want het mooiste wat je kunt worden is jezelf…

Mocht je vragen hebben, wil je meer weten, heb je twijfels of weet je het zeker ?

Neem gerust contact met mij op.

 

Tot snel….. Tot jezelf!