Yoga Therapie

anouk quartel

Yoga therapie is voor iedereen die last heeft van bepaalde aandoeningen of ziektes. Yoga therapie is erop gericht om meer balans te brengen in je leven waardoor klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Door het lichaam en de geest sterker te maken en zo het herstel van blessures of ziektes te bevorderen.

Wat is yoga therapie nu precies?

Yoga therapie werkt aan de balans tussen lichaam, geest en emotie. Hierbij wordt gekeken waar klachten vandaan komen. De Dis-balans in jou leven. De Engelsen noemen ziek zijn niet voor niets disease = dis – ease. Ease betekent o.a rust, gemak en gemakkelijk. Dus voel je je niet rustig, op je gemak of gaat het lichamelijk niet makkelijk dan ben je in dis-ease.

Yoga therapie werkt vooral met: – Yoga oefeningen
– Ademhalingsoefeningen
– Ontspanningsoefeningen / Meditatie
– Bewustwording

Yoga oefeningen gebruiken we om het lichaam sterker en soepeler te maken. Daarbij wordt voornamelijk gekeken wat je lichamelijk kunt en (nog) niet kunt. hiervandaan breiden we uit naar meer. Dus geen oefeningen die onmogelijk zijn of lijken. Ademhalingsoefeningen gebruiken we om de longcapaciteit en de emotionele balans te vergroten. Door beter en bewuster te gaan ademhalen zal je merken dat veel klachten zullen verminderen. Je zal ervaren wat de kracht van ademhalen is en versteld staan dat door zoiets simpels als ademhalen te verbeteren, je jezelf zoveel beter en sterker kunt voelen. Ontspanningsoefeningen en meditatie gaan we gebruiken om het drukke hoofd wat rust te gunnen. Letterlijk het brein wat rust gunnen. Vanuit deze rust zul je gaan ervaren dat er meer ruimte komt voor ideeën, creativiteit maar ook de energie om deze om te zetten in daden.

Bewustwording van jezelf. Wat je doet of juist niet doet. En natuurlijk waarom je deze keuzes maakt. Vaak zijn met kleine aanpassingen al grote resultaten te behalen.

Welke dis-balans komt er in aanmerking voor yoga therapie?

– Stress gerelateerde klachten
– Depressie
– Angsten
– Hoge / lage bloeddruk
– Hemoglobine te laag
– Diabetes 1 en 2
– Obesitas/ zwaarlijvigheid
– Hartklachten
– Aderverkalking
– Slapeloosheid
– Memopauze
– Zwanger worden
– Hormonale schommelingen in de tienerjaren
– Gewrichtsontstekingen
– Astma
– Ziekte van Crohn
– Slaapapneu
– Kortademig
– Constipatie
– Spijsverteringsstoornis
– Lever aandoeningen
– Vermoeidheid
– Hoofdpijn
– Aambeien
– Nervositeit
– Frustraties
– ADHD
– Parkinson achtige klachten
– Iedereen die meer balans wil in het leven
– Iedereen die bewuster wil leven
Staat jou dis-balans er niet bij dan kun je evengoed contact opnemen. Samen zoeken we naar een oplossing.

Past yoga therapie bij jou?

Voor yoga therapie hoef je niet lenig te zijn. Je hoeft er ook niet voor te kunnen mediteren. Je moet wel bereid zijn om een aantal zaken in je leven te willen veranderen. Niet omdat dat moet maar om te ervaren of je leven, gesteldheid, klachten of ziektebeeld drastisch ten positieve veranderen. Yoga therapie is voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke manier om van zijn of haar klachten af te komen en bereid is zijn eigen innerlijke kracht hiervoor in te zetten.

Want het mooiste wat je kunt worden is jezelf…